Reclame maken doe je zo
Bezig met laden...

Aanleverspecificaties

U dient bij de aanlevering van bestanden voor drukwerk en andere reclameproducten met de volgende specificaties rekening te houden. Tenzij door ons telefonisch of schriftelijk anders is medegedeeld.

Aanlevering in een of meer van de volgende Mac/PC bestanden: JPG ( 300 DPI, certified ), PDF, TIFF / AI, waarbij de tekst dient te worden omgezet naar lettercontouren/ outlines. Het is aan te raden bestanden ingepakt te versturen, bijvoorbeeld in een ZIP of SIT bestand.

Zorg bij ieder bestand voor een afloop van 3 millimeter aan alle zijden, waarbij wij het gebruik van kaders afraden. Mocht u toch gebruik maken van kaders, dan zij wij niet verantwoordelijk voor afwijkingen van het kader door het snijden.

Zorg dat uw eventuele tekst tenminste 5 mm van de snijrand afstaat. ( inclusief afloop, 8 millimeter)

Alle lettertypes dienen omgezet te worden naar lettercontouren / outlines. Bij de gratis bestandscontrole wordt hierna gekeken. In sommige gevallen kunnen wij dit niet zelf omzetten en wordt er dus contact met u opgenomen.

Bestaat uw opdracht uit meerdere zijdes of pagina’s? Gelieve dan van elke zijde of pagina een aparte pdf te maken en aan te leveren.

Bestanden dient u aan te leveren zonder een zogenaamde "overprint". Deze zijn niet zichtbaar na de drukgang.

Zorg voor de goede kleurmodus, namelijk CMYK of grijze tinten.
Zorg er voor dat de maximale kleurverzadiging is: 260% voor overnight en express, 300% in standaard, 350% bij producten uit de reclametechniek en plots Let op voor de minimale kleurverzadiging: bij een kleurverzadiging van minder dan 10% kan de kleur in het drukresultaat erg zwak zijn. Let op: 10% geel doet zwakker aan dan 10% cyaan. Het juiste kleurprofiel is: ISO Coated v2 300% (ECI) (verkrijgbaar onder www.eci.org). In PDF bestanden mag het kleurprofiel enkel als Output-Intent worden aangelegd.

De gebruikte afbeeldingen naar CMYK omzetten (eurostandard coated) met een resolutie van 300 dpi aanleveren. Wij kunnen afbeeldingen met een lagere resolutie drukken, maar dan is dat geheel op eigen verantwoordelijkheid.

PDF bestanden dienen te zijn opgeslagen als PDFX1a (X-3 kan niet worden verwerkt).

Bij het maken van PDF bestanden moeten de fonts 100% ingesloten zijn en beeld- en lijncompressie dienen te zijn uitgezet .

Transparanties die worden gebruikt in documenten dienen samengevoegd te worden tot 1 laag of omgezet te worden naar een BITMAP.

Bestanden mogen niet in lagen worden aangeleverd maar uitsluitend als 1 laag. In uw opmaakprogramma dient u uw bestand als pdf om te zetten naar pdf-x1a(2001). Transparanties, lagen en effecten die worden gebruikt in Adobe CS1, CS2 en CS3 worden nog niet goed ondersteund door postscript printers, belichters of CTP´s. Om dit probleem deels te verhelpen dient u zich te houden aan deze richtlijnen

Let op: alle door u aangeleverde bestanden worden door ons gratis gecontroleerd. Wij gaan de bestanden pas drukken als de bestanden ook echt drukklaar zijn. Mocht er iets niet juist zijn aan de bestanden, dan proberen wij dit voor u aan te passen. Mocht dit in eerste instantie niet lukken, dan nemen wij eerst contact met u op om de situatie met u te bespreken. Wij gaan dus niet zomaar uw aangeleverde bestanden drukken.

Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben over het aanleveren van bestanden? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice of stuur een e-mail naar bestand@reclamemakendoejezo.nl

Mijn account

Klantenservice

Bel:0314-361516
Livechat: Bezig met laden...


Bekijk de veelgestelde vragen

Offerte aanvragen?

Staat uw gewenste product niet online?

Vraag geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste nieuwtjes

Veilig winkelen

Social media

Waarom aanmelden?

Meld u aan bij één of al onze social media profielen en ontvang 5% korting op de eerste bestelling!

Daarnaast houden wij u via social media op de hoogte van diverse aantrekkelijke acties.